Prijatelji srca

Številni ljudje se v starosti soočajo z osamljenostjo tudi v domovih za starejše. Kljub vključenosti v domske aktivnosti namreč starejši občasno potrebujejo malo drugačno družbo, nekoga, ki se bo posvetil le njim. Program se izvaja v sodelovanju Zavoda Aktivna starost in DEOS centrov starejših. Temelji na prostovoljstvu, in sicer na sodelovanju med prostovoljci in starostniki, ki postanejo prijatelji srca. 

Prostovoljcu se ob prijavi določi starostnika, ki mu bo posvetil nekaj svojega prostega časa. Čas, ki ga preživljata skupaj, namenita druženju, skupnim sprehodom, pogovorom in »kofetkanju«. V kolikor želi, lahko prostovoljec »prijatelju srca« donira tudi finančna sredstva (denarna sredstva prostovoljec nakaže neprofitni organizaciji Zavod Aktivna starost, ki sredstva preusmeri na tistega starostnika, ki so mu sredstva namenjena).

Namen družabništva je, da prijatelja srca vzpostavita medsebojno zaupanje in spoštovanje oz. ustvarita poglobljen, zaupen in prijateljski odnos do te mere, da postano njuno prijateljstvo dolgoročno.

Prijavite se lahko na recepcijah DEOS centrov ali pa nas kontaktirajte. V zameno za nekaj svojega časa boste osamljenim starostnikom polepšali trenutke v jeseni njihovega življenja!